TY - JOUR ID - 122728 TI - تأثیر سامانه های پخت گوگردی بر ولکانش، ساختار شبکه، پراکنش نانورس و خواص کاربردی نانوکامپوزیت های لاستیکی مبتنی بر لاستیک بوتادین/ لاستیک طبیعی/نانورس JO - صنعت لاستیک ایران JA - IRM LA - fa SN - 1563-0633 AU - جلالی آرانی, اعظم AU - زارعی, احمد AD - عضو هیئت علمی/دانشگاه صنعتی امیرکبیر دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ AD - کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر واحد ماهشهر، ماهشهر، ایران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 25 IS - 100 SP - 29 EP - 37 KW - سامانه‌ی پخت KW - نانورس KW - ساختار شبکه KW - خواص کاربردی KW - مخلوط لاستیکی DO - N2 - در این کار آمیزه‌هایی بر پایه‌ی مخلوط لاستیک پلی‌بوتادی‌ان و لاستیک طبیعی (BR/NR)، که یک مخلوط پرمصرف در صنعت است، با و بدون نانورس تهیه شدند. برای ولکانش آمیزه‌ها از انواع سامانه‌های پخت گوگردی استفاده شد تا تأثیر نوع سامانه‌ی پخت و به طور همزمان تأثیر نانورس بر ویژگی‌های ولکانش، ساختار شبکه و خواص کاربردی آمیزه‌ها ارزیابی شود. نمونه‌ها با استفاده از مخلوط کن داخلی آزمایشگاهی تهیه شدند و بر روی آن‌ها آزمون ریومتری پخت انجام شد. همچنین خواص استحکامی و سایش نمونه‌های پخت شده ارزیابی و آزمون تفرق پرتو ایکس بر روی آن‌ها انجام شد. چگالی اتصال‌های عرضی و درصد اتصال‌های گوگردی در نمونه‌ها نیز تعیین شد. نتیجه‌های به دست آمده نشان دادند که حضور نانورس سبب حدود 80% کاهش زمان برشتگی، زمان پخت و افزایش اختلاف گشتاور پخت در آمیزه‌ی BR/NR می‌شود. نانورس علاوه بر تأثیر تقویت کنندگی از طریق افزایش چگالی اتصال‌های عرضی و نیز افزایش درصد اتصال‌های چند گوگردی سبب بهبود استحکام کششی و حدود 9% کاهش مقدار سایش شد. نانوکامپوزیت حاوی پخت سنتی بالاترین استحکام و مقاومت سایشی را از خود نشان داد. نوع سامانه‌ی پخت بر میان لایه‌سازی نانورس تأثیر‌گذار بود و بیشترین میان لایه‌سازی نانورس در آمیزه‌ی حاوی سامانه ی پخت کارا دیده شد.  UR - https://www.iranrubbermag.ir/article_122728.html L1 - https://www.iranrubbermag.ir/article_122728_6bc0f2ed8a9aa089ba183794b486bd33.pdf ER -